Juanjo Capdevila

Gestió per a l'Esport JC10

martes, 22 de diciembre de 2015

FSC, comencem a consolidar una gran estructura de Club

22 de desembre de 2015

Ja fa anys que estic vinculat a l'estructura directiva del FS Castelldefels com a màxim dirigent de la mateixa. Orgullós de la feina que hem fet.
Anys que m'han servit per poder exposar i plasmar en aquest Club una filosofia de treball basada en l'estructura horitzontal i no en la jerarquia vertical.

Els anys d'experiència, lectures especialitzades i estudis m'han ensenyat a veure els fruits que es poden aconseguir en un treball d'equip, més enllà de la feina individual, que és bona i existeix en segons quins aspectes de la vida professional.
Ser President/a d'una entitat no significa ser el "jefe/a sin más", no significa "aquí mando yo y punto", com molts i moltes creuen i executen. Personalment crec que significa tenir la responsabilitat de liderar el teu grup de treball per poder aconseguir els objectius marcats, tant en la part esportiva com administrativa de la pròpia entitat.
Els anys de dur treball liderant el FS Castelldefels m'han fet coincidir amb moltes persones, algunes molt vàlides, altres no; persones de les que he après sobretot a extreure el punt positiu de les coses i no donar importància ni perdre el temps en allò que no depèn de mi o és incontrolable pel grup...
Com és visible per a tots/es, el creixement quantitatiu i qualitatiu del FS Castelldefels és una realitat. Encara recordem amb orgull aquell inici de l'escola de Futbol Sala del FSC amb equip prebenjamins, alevins... que començaven a competir en les lligues escolars del Consell Esportiu del Baix Llobregat. Una aposta d'aquella directiva que va tenir el recolzament del nostre Ajuntament.
Desprès d'un treball de confiança, de voler créixer des de la base, de creure en aquest club, en la feina diària de les seves persones i el seu potencial grupal, el FS Castelldefels s'ha convertit en una de les entitats referents, com a mínim, de la Comarca del Baix Llobregat. I ja no parlo de quantitat d'esportistes practicant futbol sala (més de 300 esportistes en 30 equips), que de ben segur estem entre les primeres de Catalunya i de l'estat, sinó de la qualitat en l'estructura organitzativa de l'entitat. He volgut i vull fer partícips del dia a dia de l'entitat a totes les persones que en formen part. Tots i tots són peça fonamental en aquest engranatge. "La màquina de treball del  FSC funciona degut a la gran feina de tots els seus operaris". Operaris supervisats per un gran equip de coordinadors que demostren cada dia que la decisió per apostar per ells va ser un gran encert.
Al FS Castelldefels no hem inventat res. L'únic que hem desenvolupat és una estructura de treball rica en procediments, i una metodologia de treball adaptable a qualsevol integrant de l'entitat. Estructura de treball simple i amb staffs o àrees totalment independents entre ells però alhora connectats administrativament. Tots som importants.
...Si cadascú té clar el seu rol dins de l'equip, i sap que l'objectiu individual sumarà a l'objectiu global, el FSC funcionarà...
Àrea esportiva, àrea administrativa, àrea de premsa i comunicació, àrea comercial, àrea d'esdeveniments, àrea logística, àrea gestora... Totes dirigides pels seus responsables, amb total independència de treball i decisió.
Torno a repetir, el FS Castelldefels no es treu de la màniga una forma de treballar, no inventa res. L'únic que fa, i potser és el que ens diferencia de la resta, és voler dur a terme el que sempre hem dibuixat en un paper durant els mesos d'estiu quan preparem les noves temporades. Papers que mai acaben sent reals, doncs al FS Castelldefels, sí.
Hem apostat fort per la gent treballadora i que se sent part del projecte. Personal format i especialitzat en la feina que fa. Intentem posar a les seves mans totes les eines que necessiten per treballar, per créixer, per aconseguir objectius. Apostem per la tecnificació de la nostre part esportiva amb cursos d'entrenadors, eines informàtiques dirigides pels nostres coordinadors, escola de tecnificació de porters de Doble Parada, classes de psicologia esportiva per a entrenadors/es i directius...
Hem donat un impuls a l'àrea de premsa i comunicació, amb la incorporació de Carlos de Frutos com a Cap de Premsa i Andrés Burgos com a fotògraf professional. Tots dos fent un seguiment dels partits del cap de setmana de forma magistral, amb cròniques i fotografies espectaculars. Tot això acompanyat de resums de FACEBOOK, TWITTER, WEB i de l'aplicació APP per a mòbils i tablets. Eines informàtiques que ens apropen diàriament als nostres seguidors/es.
Tota millora estructural important acostuma a estar recolzada per una bona feina pressupostària, ja sigui per retalls en aspectes innecessaris o en increments en partides pressupostàries ben treballades.
Totes aquestes millores, les quals fan del FSC un club molt ben estructurat, no serien possibles sense la bona gestió de l'àrea comercial. Àrea que ha donat un salt qualitatiu en la forma de transmetre el que era i el que és el FS Castelldefels. Una feina de planificació i seguiment que està donant resultats. El FSC i els seus Patrocinadors i/o col·laboradors treballen en la mateixa direcció, sota uns mateixos valors ètics, esportius i de treball, "interactuant" gairebé a diari.
Acabaré parlant de l'àrea esportiva, on els nostres dos Coordinadors, el Rubén Jaén i l'Iván Jiménez són l'ànima sense cap mena de dubte. Des de que van arribar han treballat dur per consolidar el seus estils. Han inculcat als entrenadors/es una forma de treball, d'entrenar, de dirigir els equips. Els resultats estan allà per contrastar-ho. En 2 anys hem aconseguits títols, ascens de categoria, jugar campionats d'Espanya, ser referents a les lligues de Cebllob, convocatòries de seleccions catalanes, ser referents a les seleccions del Baix Llobregat..... l'únic "però" que en l'actualitat té el FSC és no poder tenir equips masculins en les màximes categories del futbol sala català.
Un objectiu plantejat a no molt llarg termini que, amb tot l'exposat anteriorment, segur que no trigarem a veure, estic segur.
A vegades es parla de "comencem projecte 15/16"..... Nosaltres parlem de consolidar un projecte que va començar fa uns anys... Començar la casa pels ciments, no per la teulada. Uns bons ciments faran que la teva casa pugui resistir sobreviure a tempestes i mal temps....
Estic molt content de poder formar part d'aquest Club. Gràcies a tots i totes que el feu possible. Alex Rojo Martinez​, Juan Martinez Medina​, Pedro Paredes Rodriguez​, Txell González Malato​, Jimenez, Ivan i Ruben en representació de tots i totes els entrenadors i entrenadores, patrocinadors i col·laboradors, families i sobretot, jugadors i jugadores.
Equip - Planificar - Seguiment - Delegar - Treball - Il·lusió
+ + + + + + = FSC


Juanjo Capdevila
President FS Castelldefels.

Suelos laminados y flotantes

Suelos laminados y flotantes
pide presupuesto sin compromiso al 93.325.84.48

Mi primer libro

Mi primer libro
Camino a la normalidad 2010/11

Nº de visitas

Archivo del blog