Juanjo Capdevila

Gestió per a l'Esport JC10

domingo, 19 de febrero de 2012

Treball, treball, treball....

Ja hem començat a “enfilar” la part final de la temporada tant al FSF Castelldefels com a l’Escola de Futbol Sala Castelldefels.

Com a directiu de l’entitat, em toca fer una doble feina, la de continuar treballant amb el pressupost  de la campanya 2011/2012 en una situació econòmica tant adversa com la que es troba la societat actual, on les ajudes públiques a l’esport i els patrocinadors estan minvant considerablement, però afegint una feina plena d’il·lusió on tenim el punt de mira posat en la consolidació d’un projecte esportiu de cara a la temporada 2012/2013, on l’augment d’equips de futbol sala a la base ens farà consolidar una bona cantera de jugadors i jugadores, que en un futur estarà ple d’èxits esportius.
Els equips escolars de l’EFS Castelldefels comencen el proper dissabte 25 de febrer la segona fase del campionat organitzat pel Consell Esportiu del Baix Llobregat .
Un total de 8 equips de la nostre entitat en formaran part a la competició (des dels 3 anys fins als 14). Estic segur que els matins dels dissabtes continuaran sent un recull de cares d’il·lusió i alegria dels més “peques” de la nostra entitat.
A nivell d’Escola de Futbol Sala Federada, tant el Benjamí, l’Aleví com el Femení Base, comencen la seva participació a la Copa Catalunya de Futbol Sala base 2012. Una competició reglada per la FCF on els partits de cada eliminatòria es disputen a partit únic a camp de l’equip de pitjor coeficient. Un partit dolent et deixa fora de la lluita per la competició. Tant a categoria Aleví com Benjamí aquest serà el primer any que hi participem, i segur que els nostres petits jugadors tenen molta il·lusió de poder jugar-la. El nostre Femení és un habitual a les fases finals de la competició, i estic segur que aquesta temporada no serà diferent.
El nostre sènior A, que milita a la 2ª divisió Nacional de futbol sala, està passant per un moment de forma espectacular. Dissabte 18 de febrer va “escombrar” de la pista a tot un potent líder de la categoria, l’AE Centelles. Tot i les baixes de les jugadores Lydia, Carlota i Laura, totes tres peces de gran qualitat futbolístiques i que per diferents motius han hagut de deixar el Club, l’equip tècnic ha sabut continuar treballant en un grup que poc a poc es va consolidant a la part alta de la classificació.
Tant el sènior B i C del club, equips molt joves, estan situats a la part mitjana de la classificació i continuen el seu treball de formació continua, objectiu principal dels responsables tècnics del FSF Castelldefels. El sènior B de Divisió d’Honor Catalana li queda una última empenta per poder assolir l’objectiu de consolidar la màxima categoria de futbol sala a Catalunya, on recordem que equips històrics com Vilassar de Mar i Gironella han hagut de retirar-se per falta de jugadores, escoles de futbol sala poc treballades, on el FSF Castelldefels pot dir que està fent una gran feina de formació.
Parlar de l’equip Femení Base Federat és parlar de lluita per la Lliga 2011/2012, on el líder de la categoria, Futsal Mataró,  està situat a 3 punts a la classificació, recordant que properament han de visitar el Pavelló Municipal de Can Roca. Serà un partit on, de ben segur, l’equip que surti guanyador, serà el proper campió de Lliga (amb permís de l’AE Penya Esplugues), guanyant-se el pas al Campionat d’Espanya de Clubs.

A nivell de selecció catalana de futbol sala, aquesta temporada no ha fet més que incrementar la nostra habitual participació a la mateixa.
A nivell femení, recordem que Maria Ayala i Esther Rodríguez han quedat campiones d’Espanya sub 17, que Carlota Planas i Lydia Abellán (ara a l’Arenys de Munt) eren preseleccionades cada cap de setmana amb la selecció sub 23 femenina. A la categoria Infantil femenina, tan Ruth Aurín, com les germanes Alexandra i Mariona Giró són habituals a les convocatòries de preselecció de la selecció.

A nivell masculí, a aquest primer any de competició federada de la nostre Escola de Futbol Sala, hem tingut l’èxit al treball de tot el grup Benjamí, èxit del treball que es va veure reflectit en la convocatòria del Francesc Tortosa i de l’Iker Capdevila a l’entrenament de la selecció catalana benjamí.
Tot i que l’èxit esportiu es pot veure en la gran progressió dels equips de base, el que més m’omple d’orgull de l’EFS Castelldefels és la continua formació de les persones (jugadors i entrenadors. A l’últim curs de monitor de futbol sala, organitzat per la FCF, 7 dels nostres entrenadors han aconseguit obtenir la titulació pertinent, la qual cosa ens indica la implicació dels mateixos en la formació contínua) La gran recepció per part dels jugadors i jugadores de l’ensenyament dels valors que els nostres entrenadors intenten inculcar és total. Valors com el respecte als rivals i als àrbitres, la superació davant les adversitats, el companyerisme existent entre els jugadors, les ganes d’ajudar, la integració social. La il·lusió amb que afronten cada entrenament amb el cap posat en poder divertir-se els dissabtes en la competició, sabent que com a tot joc, es pot arribar a guanyar com a perdre, però sent conseqüents en que si tant si guanyem com si perdem, hem de saber fer-ho.

Crec que la línia de treball que estem seguint des de tots els estaments del club, tot i tenir algunes desviacions que es poden millorar, és bona. Hem de continuar treballant el que hem aconseguit, i reconduir esforços en les coses que podem millorar, tenint en ment que el projecte de futbol sala 2012/2013, en el que ja estem treballant institucionalment, serà molt millor del que hem aconseguit fins ara....

Treball, treball, treball...

Suelos laminados y flotantes

Suelos laminados y flotantes
pide presupuesto sin compromiso al 93.325.84.48

Mi primer libro

Mi primer libro
Camino a la normalidad 2010/11

Nº de visitas

Archivo del blog